Mongoldas yra vertinga retai auginama daržovė. Paprastai mongoldai sėjami pavasarį. Jų daug vitaminų turintys lapai bus tinkami vartoti tik po 50 ar 60 dienų. Jei nenori taip ilgai laukti, sėk mongoldus rugpjūčio mėnesį. Rugpjūčio mėnesį jau turėsi ir tuščios vietos savo sodo sklype. Žinoma, iki žiemos tavo pasėti mongoldai neduos didelio derliaus, bet anksti pavasarį jau galėsi mėgautis skaniais vitaminingais lapais, vėliau lapkočiais ir galiausiai mongoldų šaknimis. Visas mongoldas turi vitaminų ir yra tiktai puikaus skonio. Žmonės kalba, kad mongoldas mažina kraujo spaudimą.

Mongoldai po žiemos atželia labai anksti. Tačiau reikia neužmiršti mongoldų apsaugoti nuo žiemos šalčių. Kaip apsaugoti mongoldus, kad jie neiššaltų? Spalio pabaigoje mongoldus apkaupk taip, kad iš po kaupo nesimatytų augalo lapkočių. Teks šiek tiek padirbėti, nes jei šalia augalo žemės nedaug, reiks atsinešti iš kitur. Kaupelis aplink augalą nebus labai mažas, iš jo bus išlindę tik mongoldo lapai.

Prisimink, kad mongoldams tinka drėgna, giliai įdirbta, trąši, gali būti tręšta net šviežiu mėšlu, dirva. Sėklas į dirvą įterpk maždaug 3 centimetrų gylyje. Mongoldų lapai dideli, panašūs į burokėlių lapus, lapkočiai stambūs, šaknys mėsingos, stambios ir sultingos. Visas mongoldo augalas valgomas. Lapai ir lapkočiai dedami į sriubas, salotas, troškinius. Mongoldų šaknys puikus garnyras. Išvirk apkepk ir valgyk. Skanu ir sveika. Taigi, nepamiršk pasisėti mongoldų rugpjūčio mėnesį ir pavasarį mėgaukis savo sode užaugintais vitaminais. Geras patarimas norinčiam mėgautis skaniu mongoldu.